Günümüzde gençlerin ticarete atılımı ve bu yolda ilerlemesi takdire şayandır. Genç girişimci destek dilekçe örneği kişilere nasıl bir yol izleyeceği konusundan bilgi vermektedir. Genç girişimciler dilekçelerini sosyal güvenlik kurumu müdürlüklerine arz etmelidir. Kişiler genç girişimci olmak için şartların uygunluğunu yerine getirdikleri konusunda beyan vermelidir. Dilekçeye ek olarak vergi levhası ve vergi dairesinden almış oldukları genç girişimci yazısının bulunması gerekmektedir.
- Yasmin Doğum Kontrol Hapı 2025 Fiyatı (Güncel Ücreti)
- Yasmin Fiyat 2025: Yasmin Nasıl Kullanılır
- Bebeklerde Hepatit B Aşısı 2. Doz Yan Etkileri
- Vanoxerine Consta Yan Etkileri
- Tren Acetat Yan Etkileri
İçindekiler
Genç Girişimci Nedir?
Genç girişimci nedir bir işletme planlaması yapanlar için merak konusudur. Yeni iş kurmak istenen genç neslin desteklenmesi amacı ile yürütülen bir projedir. Bireylerin genç girişimci olmaları için 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekir. Bunun yanı sıra kişilerin projeden yararlanmaları açısından 29 yaşını geçmemeleri gerekir. İlk iş deneyimlerini kurabilmeleri açısından devlette destek almaları için genç girişimci projesini katılım sağlamak oldukça önemlidir. Genç girişimciler destek projesi sayesinde vergiden muafiyet sağlarlar. Bununla birlikte Bağ-Kur prim ödemelerine devlet tarafından karşılanır.
Genç Girişimci Bağ-Kur Desteği Kaç Yıl
Genç girişimciler ticarete atılmak için destek programın katılım sağlaması oldukça sağlıklıdır. Gençlerin bir iş kurabilmek için fazla birikimleri olmaması iş hayatında gecikmelere yol açmaktadır. Bu yüzden devlet gençlere ticari destekler sunarak girişim sağlamasını destekler.
Genç girişimci Bağ-Kur desteği kaç yıl genç girişimciler tarafından merak edilen bir konudur. Devlet genç girişimcileri desteklemek adına tam bir sene boyunca Bağ-Kur ödemelerini kişi adına gerçekleştirir. Genç girişimciler için Bağ-Kur desteği on iki ay boyunca geçerli olacaktır. Bir sene sonunda kendi işini kurmuş olan girişimci gençler kendi Bağ-Kur primlerini ödemeye bağlayacaktır.
Genç Girişimci Desteği Dilekçesi Word
Genç girişimci desteğinden faydalanmak için word dosyasını indirebilirsiniz. Genç girişimci desteği vergi dairesi dilekçesini ilk olarak Vergi dairesine verilmesi gerekeni götürüp veriyorsunuz. Vergi dairesinden aldığınız yazıyı, vergi levhası ve genç girişimci desteği sgk dilekçesini en yakın SGK’ya götürüyorsunuz.
Genç girişimci desteği vergi dairesi dilekçesi indir word
Genç girişimci desteği sgk dilekçesi indir word
Genç Girişimci İstisnası Nasıl Başvurulur?
Genç girişimci istisnası nasıl başvurulur 18-29 yaş arasındaki gençlerde merak uyandırmaktadır. Genç girişimciler devletten destek almak amacı ile vergi dairesine dilekçe başvurusunda bulunur. Alınan onay ve levha vergisi ile SGK müdürlüklerine giderek genç girişimci başvurusu yapılır. Genç girişimciler SGK tarafından titizlikle incelendikten sonra kararını kişilere iletir. Onaylanan başvurular ile genç girişimci Bağ-Kur desteği alır ve vergiden muaf kalır.
Genç Girişimci Dilekçesi Nereye Verilir?
Genç girişimci dilekçesi nereye verilir gençlerin kafalarında soru işareti oluşmaktadır. Gençler devlet destekli iş kurmak için öncelikle vergi dairesine genç girişimci yazısı almak ve vergi levhası sağlamak amacı ile başvuru yapmak durumundadır. Buradan alınan onay yazısı ile taze girişimciler SGK müdürlüklerine giderek başvuru dilekçelerini vermelidir. Kişinin iş yeri hangi ilçeye bağlı ise o semtin SGK kurumuna başvuru yapmaları gerekir.
Genç Girişimci BAĞ-KUR Desteği Başvuru Süreci
Genç girişimci BAĞ-KUR desteği başvuru süreci çok önemlidir. Resmi onay yazıları sağlandıktan sonra SGK’ya dilekçe verdiğiniz andan itibaren başvuru süreciniz başlamış demektir. Yapılan incelemeler ile desteğin onaylanması bir hafta 10 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Genç girişimci olarak onaylanıp onaylanmadığınızı KOSGEB aracılığı ile öğrenebilirsiniz.